Väyläkirjat

Yli 25 vuotta – yli 350 teosta – painopisteenä pohjoisen laatukirjallisuus

Väyläkirjat-kustantamo on toiminut jo 25 vuotta painopisteealana pohjoisen kirjallisuuden erikoiskustantamo.

Kustantamon juuret ovat syvällä pohjoisen vuosisatojen historiassa. Vuolaasti virtaavat väylät ja raikkaat tunturipurot valavat toimintaamme ja teoksiimme sykkivää voimaa.

Tuotantoon kuuluu jo 350 teosta. Pääosa niistä on tietokirjoja, mutta joukossa on enenevässä määrin myös kaunokirjallisuutta. Romaanit, runot ja elämäkerrat maalaavat lukijan mieleen kesän unettoman auringon värjäämät yöttömät yöt, talven kirpeät pakkasaamut ja syksyn puiden lämpimän ruskaverhon.

Kirja-arkistostamme on paljon sota-aikaa ja veteraaneja muistelevaa kirjallisuutta, Lapin paras kokoelma sukukirjoja sekä runsaasti kirkollisia ja hengellisiä kirjoja.

Kirjailijat -sivulta löydät kirjailijaesittelyt ja tarinoita kirjojen luomisprosessista.

Kirjojen tilaus -valikon kautta puolestaan on helppo saada nämä teokset suoraan kotiinkuljetuksena. Sivulta voit myös jättää tarjouspyynnön kirjatilauksista tai uusista kirjoista.

Tutustu tarjouksiimme ja selaile uutuudet.

Tervetuloa Väyläkirjojen pariin!


Ajankohtaista

Väyläkirjat-kustantamon kevään uutuuksissa on useita uusia runoilijoiden teoksia.

Kirjailija, rovasti Risto Kormilaisen uutuus Sanan kortteeri on kaikkiaan 45. teos hänen monipuolisessa ja laajassa tuotannossaan. Hän kertoo muun muassa kirjojensa taustoista ja kirjallisen matkansa vaiheista päätösesseesssä, jota hän höystää lukuisin runojen lainauksin.

Tutustu ja tilaaKompromissinkestävä on rovaniemeläisen Pälvi Puron ensimmäinen runokokoelma.

Kokoelman runot kertovat sopeutumisesta routakulttuuriin sekä aikuistumisesta ja sen lieveilmiöistä.

Runoilija on aiemmin julkaissut tutkimus- ja tietokirjallisuutta Pälvi Rantalan nimellä. Hän toimii tutkijana ja opettajana Lapin yliopistossa.

Tutustu ja tilaa 


Posiolainen Pirjo Osola kirjoittaa ja maalaa kolmannessa runokirjassaan kokemuksensa runoiksi ja sanoiksi ja päästää ne sitten menemään. Hän katsoo kaikkia asioita armollisesti, koska jokainen päivä on oppimisen päivä.

Tutustu ja tilaa