Teuvo V. Riikonen

Teuvo Riikonen kuvaTeuvo V. Riikonen (s. 1960) on kotoisin Tuusulasta ja asuu nykyisin Savonlinnassa.

Juhannuksena 2012 Riikonen kuului yhtenä niistä 32:sta, jotka valittiin 1296 hakijan joukosta kutsuvieraaksi VR:n ja YLE:n yhteistuotantoon, jossa juhannusjunalla matkattiin 13 tuntia Helsingistä Rovaniemelle läpi yöttömän yön.

Tästä matkasta Riikonen kirjoitti kirjan Juhannusjuna – 13 tuntia Helsingistä Rovaniemelle.

Teuvo V. Riikonen on kirjoittanut itse 17 kirjaa, toimittanut yhden ja ollut yhtenä kirjoittajana yhdessätoista (11) kokoomateoksessa. Yhteensä hänen kirjoittamia tai kirjoja, joissa hän on ollut mukana yhtenä kirjoittajana, on noin 30. Hänen toinen kirja ”Isäni miksi” oli ehdolla vuoden kristilliseksi kirjaksi 1996 sijoittuen yleisöäänestyksessä neljänneksi. Hän on ollut myös luterilaisen kirkon virallisen rippikoulun oppikirjan ”Elämän Puu” yhtenä kirjoittajana.

Riikosen tuotantoon kuuluu mm. elämäntaito-, nuorten-, sielunhoidollisia, – Raamatun selitys-, satiiri ja matkakirjoja. Hän on kirjoittanut mm. Israelin kibbutzeista ja sotilaspapin työstä Afganistanissa. Riikonen on Suomen Maakuntakirjailijoiden ja Suomen Tietokirjailijoiden jäsen.

Hänen artikkeleja ja kirjoituksiaan on julkaistu yli 70 lehdessä. Lisäksi hän on kirjoittanut radion suoria aamuhartauksia, toiminut Radio Dein päivän blogistina, kirjoittanut pienoisnäytelmiä ja toiminut useiden lehtien opettajana ja kolumnistina. Lisätietoja www.teuvovriikonen.fi

Riikonen on valmistunut kirkon nuorisotyönohjaajaksi 1982 ja teologian maisteriksi 1991. Papiksi hänet on vihitty 1992. Hän on suorittanut mm. kirkollisen pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon  sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon, Opetushallinnon tutkinnon sekä Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin.

Teuvo V. Riikonen on toiminut aikaisemmin mm. nuorisotyönjohtajana, nuorisolehden päätoimittajana, opettajana, rehtorina sekä kaksi kertaa rauhanturvatehtävissä. Vuosina 1987-88 hän oli vuoden lähi-idässä Golanilla YK:n rauhanturvajoukoissa ja 2008 puoli vuotta Afganistanissa kriisinhallintajoukoissa. Elokuusta 2012 alkaen hän on toiminut Parikanniemisäätiön toiminnanjohtajana.

Riikosella on ollut useita luottamustehtäviä mm. kaupunginvaltuustossa ja kirkolliskokouksessa sekä Suomen kristillisdemokraattisessa puolueessa.

Osta Teuvo Riikosen teoksia:

Libanonin setripuun varjossa

Juhannusjuna

Juhannusjuna

 

Tilaa uutiskirjeemme